Sivut

Lukijat

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Treenikuulumiset

Tiistai 6.4. Lieto, halli, toko
* Magdan seuraamisessa uusi pieni ongelma. Magda laittaa heti seuraa-käskystä minunpuolimmaisen etujalkansa minun jalkojeni väliin. Tämä siis, jos en ehdi lähteä ns. alta pois. Ratkaisuvaihtoehtoja on ainakin pari: joko sanon käskyn samalla kun lähden (jolloin koiralle jää vähemmän aikaa reagoida) tai siirrän Magdan paikkaa sentin pari taaemmas. Nykyinen paikka on hyvä, mutta aivan pari senttiä taaempana on Magda edelleen hyvällä paikalla, eikä jalka ylety samalla tavalla sieltä. Siirsin namit liivin takataskuun kokeillakseni Magdan paikan hivuttamista ihan aavistuksen taaksemmas. Muutenhan tuosta ei ongelmaa olisi, mutta kun meinaan astua neiti näppärän varpaille!
* Juttelimme Johannan kanssa Magdan lelupalkkauksesta (kokeiluun, kun tekniikka seuraamisessa varmaa). Siihen teen pohjatyönä palloleikkiä kotona.
* Estehyppyä, yksi kokonainen liike (autettu perusasento lopussa, koska ei osaa sivulta seisomasta taloudellista perusasentoa vaan ns. siirtyy siihen), useita osia. Intoa piisaa, ja jää hyvin seisomaan esteen taakse.
Vielä hiottava omaa siirtymistä vierelle ja siitä perusasentoa (käyttöön istu-käsky seisomasta kuten myös istu käsky paikallamakuusta -> sivu-käskystä nousee kokonaan ylös ja asettuu ns. uudelleen). Nyt ei varastanut esteelle, kun kunnolla käskytin perusasentoon. Osan otinkin ihan vaan lennosta hyppyinä ja suoraan heittopalkka esteen taakse, estemotivaatio on rakennettu onnistuneeesti enkä sitä aio kadottaa.
* Paikallamakuu lopuksi ryhmässä, useita rivissä, reilusti pidempääkin välimatkaa hallin toisesta päästä, hyvin meni, häiriönä mm. ulkoa jo seuraavan ryhmän ääniä.

La 10.4. kotona
* Seuraamisen käännöksiä vasemmalle ja oikealle, täyskäännöstä (hyvin alkaa olla jyvällä ja itselläkin alkavat jalat toimia), pyörimistä. Ensimmäistä kertaa kokeilin seuraamisen peruuttamista taaksepäin, ei mitään apuja ja hep, sehän peruuttaa! Hip hei, hauskuutta. Tästä koirastahan löytyi pakki vakiona.

Su 11.4. aamu
Omalla kentällä, toko.
Voi ihanuutta, oma tokokenttämme tuossa talon takana on nyt paitsi sula myös ainakin puoliksi kuiva! Tätä on odotettu.
* Magda keskittyi hyvin, paikkamotivaatiota selvästi jäljellä. Olin odottanut, että olisi väijynyt enemmän autoja ja ehkä koirapuistoa ja ohikulkijoitakin, koska tässä juuri meille vaikea häiriöympäristö: vähän liikettä ja kaukana, herättää uteliaisuuden, kun ei näe. Paljon häiriötä ja lähellä on meille parempi (tutumpi, rutiinia siitä). Pidin varmuudeksi pitkässä liinassa, otin paikallamakuuseen pidempää välimatkaa. Pysyi hyvin, ei nousuja.
* Samoin seuraamista, täykkäreitä. Väljyyttä havaittavissa, siihen huomiota. Matkaa ei pidennetä ennenkuin tämä asia taas mallillaan.
Jäävien erottelua, hyvin kuunteli & teki.

Su 11.4. ilta agissa
Kivat treenit, vaihteeksi eri kouluttaja. Kiitosta Magdan irtoamisesta kouluttajalta ja siskoltani siitä, että alan itse löytää askelkuviot ja liike on rullaavampaa - samaa mietin itsekin. Kiva huomata, että tässäkin lajissa edistyy, vaikkei agiin nyt sen enempää tänä keväänä panosteta. No, pariin starttiluokkaan ilmoitin meidät kesälle epävirallisiin, että sen verran kuitenkin..

Ma 12.4. iltapäivä, toko
Tokoilin ensin Daven kanssa, perusasentoja, seuraamista, eteentuloa. Lisäksi hiukan tanssiliikkeitä.
Magdan kanssa sama setti kuin sunnuntaina aamulla, kiitettävästi pysyi paikallamakuussa, vaikka kaikkea jännää tapahtui ympärillä ja pohjalla oli pitkä tylsä kotonaolo työpäiväni aikana.
* Kävin viikonloppuna läpi alokasluokan puuttuvia osiamme, ja maasta istumaan nouseminen oli yksi, sitä tahkosimme nyt. Olen ottanut ylös käsiavulla, sivu-käskystä kun on noussut tekemään kokonaan uuden asennon. Määkky oppi aika pian nousemaan istu-käskyllä maasta ylös ilman apuja, mutta jos toistin käskyn, menikin välillä maahan. Otin siis erottelutreeniä tähän, toistelin vaihtelevasti (maahan-maahan-istu-maahan-istu-istu-istu jne.) istu- ja maahan-käskyä, ja palkkasin kun teki oikein (eli vahtoi asentoa tai piti asennon, jossa jo oli). Kivaa, nopeatempoista treeniä!
* Perusasennoissa kellotaulua ja sivuaskelia. Lopuksi luoksetulo, ensin palkkasin paikalla istumisesta, sitten kutsuin seuraavasta toistosta. Laukalla tuli ja suora perusasento. Kiitos ja kumarrus!

Iltalukemisena Pärssisen tokovihkot, kyllä niistäkin vaan vielä uutta ajateltavaa löytyy, aivan mainiota "tavaraa" ovat.

Ei kommentteja: