Sivut

Lukijat

keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Ulkoilua ja vähän taas treenaustakin


Tällä viikolla on tullut ulkoiltua paljon, pakkasista huolimatta. Tiistaina vietimme lumisessa metsässä vajaat kolme tuntia, keskiviikkona lenkki venyi tujakasta pakkasesta huolimatta liki nelituntiseksi.
Alkumatkasta koirat nostelivat tassujaan, mutta huomasin siihen auttavan tahdin lisäämisen. Kun veri oli saatu kunnolla kiertämään, koirat kulkivat reipppaasti.
Toisena päivänä otin Magdalle mukaan vielä tossutkin, jotka toimivat varsin hyvin: pysyivät jalassa ja ilmiselvästi lämmittivät. Loppumatkan tosin ne olivat pois jalasta, etteivät hiertäisi, koska lunta ja jäätä oli pakkautunut tossun suuaukolle.
Keskiviikkona koiria oli yhteensä viisi, jokaiselle löytyi samanhenkistä seuraa. Magda selvästi ihastui Leela-pentuun, Magdan kanssa samanväriseen touhukkaaseen narttuun. Davella taas vaikutti olevan pientä sutinaa Shantin kanssa, aivan herrasmiesmäisellä tasolla tosin. Toisaalta niin Shanti kuin Dave pitivät "pikkusiskoistaan" huolen, sevästi katsoivat perään ja olivat valmiina vaikka poliisitoimiin, jos niitä tarvittaisiin. Ei onneksi tarvittu.

Keskiviikon retkellä pönäkässä vakosamettitakissaan patsastellut Dave sai osuvan lempinimen Setämies, mikä kyllä kuvastaa tuon meidän vanhana syntyneen herran luonnetta erinomaisen hyvin!

Treeneissäkin olemme taas ehtineet käytä, ja pitää sanoa, että näillä pakkasilla on lämmitetty sisähalli arvossaan. On toinen asia retkeillä kuin treenata ulkona kylmässä. Tokotreeneihin otin tällä kertaa mukaan Magdan, ja teimme seuraamisten lisäksi vaikeutettua henkilöryhmää: mukana ryhmässä olivat koirat ja kouluttajamme Johanna sekä mm. Hurtta-takkien mainoskoira, neljällä jalalla seisova siluetti. Se oli mukana hiukan huumorimielellä, mutta ainakin Magdalle se oli isoin häiriö - sen viereen oli vaikeinta pysähtyä, sen sijaan ihmisten ja koirien lähellä kontakti pysyi hyvin. Treenin jälkeen Magda kävi nuuskimassa kyseisen "koiran" takapuolen, varmuuden vuoksi.
Sunnuntaina ovatkin luvassa vielä agitreenit, aloitamme uudessa vakiryhmässä näin Magdan alkeiskurssin jälkeen.

Ei kommentteja: