Sivut

Lukijat

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Treeniä moneen lähtöön



Tokossa on jatkunut hiukan hapuileva vaihe. Sen verran on ollut kiireistä, etten ole ehtinyt treenejä kovin tarkkaan suunnittelemaan. Ihan hyvin tämä on silti näinkin mennyt, koska treenattavaa tulee aina mieleen, kun kentälle menee. Tokoa olemme viimeisen viikon aikana ottaneet omalla kentällä, Liedon hallilla ja Kupittaan puistossa, joista viimeksi mainittu tarjosi oikein optimaaliset häiriöolosuhteet. Treenasimme maauimalan aidan vieressä nurmikolla, päädyssä tyttöporukka heitteli frisbeetä ja poikajoukko pelasi jalkapalloa, toista reunaa pitkin kulki kävelytie, jossa oli paljon oikulkijoita, myös rullaluistelijoita ja skeittareita sekä tietysti koiria omistajineen. Nurmikolla olemme treenanneet vain vähän, joten hakeuduimme nurmikolle.
Magdan kanssa olen paikkaillut jääviä uuteen kuosiin. Ihan mukavasti ne ovat lähteneet korjaantumaan, mutta varmoja eivät vielä ole. Paikallamakuu on vahvistunut entisestään, samoin seuraaminen, joka on paikoin oikeinkin hyvää. Edelleen on kyllä päiväkohtaista eroa seuraamisen tasossa. Luoksetulot ovat hyvät kuten ennenkin, samoin laajemminkin sellainen yleinen motivaatio tekemiseen.

Tiistain treeneissä Kupittaalla otimme myös henkilöryhmää, kun treenikaveri halusi ottaa sitä koiransa kanssa tulevaa BH-koetta silmällä pitäen. Saimme ryhmään puistosta ihan vieraita ihmisiä, joten otin sitten Magdankin kanssa pitkästä aikaa. Ei ongelmaa tässä, kovin oli innokasta seuraamista aika tiiviin ryhmän keskellä.

Tanssitreeneissäkin olemme käyneet Magdan kanssa, tanssitusliike (koira seisoo tai istuu takajaloilla ja nousee käskystä nojaamaan etujaloilla omistajan käsivarteen) tuli maanantain treeneissä aimo harppauksen eteenpäin, sen sijaan peruuttaminen oli alkuun vinoa. Kahdeksikko sujuu jalkojen välissä erinomaisesti kuten myös pujottelu - vähän liiankin erinomaisesti sikäli, että Magda tarjoaisi aina ensin näitä suosikkijuttujaan. Kovasti jo polttelisi koreografian tekeminen, mutta mietitään - ja työstetään - nyt vielä vähän lisää liikkeitä ensin.

Daven kanssa olemme jatkaneet noutotreeniä. Nyt Davetsu nostaa jo topakasti kapulan ja pitää sitä, kunnes annan luvan irrottaa (siis ehdin ottaa kapulasta kiinni tai laittaa käden alle). Davetsun kanssa olemme myös käyneet meressä uimassa ja tehneet juoksulenkkejä, sellaista rentoa kesämenoa. Tokoa olemme ottaneet Daven kanssa vain vähän, lähinnä kävelylenkeillä seuraamista. Paikallamakuuta on otettu enemmän, yhteistreeninä Magdan kanssa erilaisilla parkkiksilla sun muilla ulkoilutusten lomassa.

Ai niin, sitten vielä Magdan aksat. Takaakiertoa, eteen lähettämistä ja useamman esteen takaa kutsumista olemme treenanneet omin päin. Ohjatuissa treeneissä teimme viimeksi lyhyitä noin seitsemän esteen ratoja, ne sopivat meille (=ohjaajan ominaisuuksille..) oikein hyvin ja menivätkin kivasti. Yksittäisistä esteistä olemme ottaneet etenkin keppejä; ne ovat nyt hallin pihalla, joten niitä on tullut treenattua myös ennen tokotreenejä. Magdalla on ollut vaikeuksia kepeille hakeutumisessa, mutta tässä asiassa on edistytty. Kontaktialusta, Magdan lemppari, on taas kiltisti kaivettu naftaliinista, eli ainakaan vielä ei sitä agiakaan ole hylätty.

1 kommentti:

Jobove - Reus kirjoitti...

very good blog, congratulations
regard from Reus Catalonia
thank you