Sivut

Lukijat

keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Collieystäviä


Kuvassa Magda ja velipoikansa Rocky koirapuistossa liki viikottaiseksi muodostuneessa tapaamisessa. Kaverusten meno oli hyväntuulista ja railakasta, kuten aina.

Maanantaina olin molempien koirieni kanssa collieporukalla ulkoilemassa, ihana reissu metsän siimekseen kera viiden koiran ja kolmen naisen. Lunta oli satanut taas lisää, ja maisemat olivat uskomattoman kauniit. Dave ja Magda käyttäytyivät edukseen koko reissun ajan, mistä molemmille täydet pisteet! No, hankalia ohituksia ei oikeastaan tullut, mutta toisaalta koirat olivat erityisen hyvin kuulolla myös metsässä.
Dave, joka tavallisesti on hihnassa enemmän tai vähemmän epäluuloinen vieraita koiria kohtaan, käyttäytyi oikein kivasti myös hihnalenkkeilyn ajan. Kun koirat pääsivät irti, se tutustui uusiin kavereihin tapansa mukaan kiinnostuneesti, mutta ei tuppautunut. Kerrassaan mukava reissu, ja loistavaa liikuntaa niin koirille kuin ihmisillekin kahlata pehmeässä pakkaslumessa.
Melkein kolmen tunnin reissun jälkeen maistui uni parhaan kaverin kyljessä.



Tiistain tokotreeneihin otin mukaani Daven, jonka sairasloma on taakse jäänyttä elämää. Dave toipui kastraatiosta nopeasti, ja puhkui treeni-intoa. Otimme seuraamisia, jääviä liikkeitä, eteen tuloa (koska "raahaan" edelleen mukana ajatusta myös BH-kokeesta)ja estehyppyä.
Seuraamiset menivät pääosin tosi hyvin, jäävissä on edelleen kertaamista, estehyppy meni mukavasti, mutta otimme sitä puhtaasti motivaatiotreeninä, ilman perusasentoa ja seisomista - palkkasin jo ponnistusvaiheessa heittämällä namin esteen toiselle puolelle. Eteentulon käsiapua en ole saanut aikaiseksi treenata pois, mutta muuten liike on ihan hyvässä kuosissa, selvästi luoksetulon lisäksi Daven suosikkeja. Luoksetuloa otimme kisamuotoisena, se on valmis ja varma; hyvin jää istumaan, laukaten tulee ja perusasento on suora.
Vaihtoehtoisena lajina oli tarjolla myös päästäisen pyydystystä; pieni musta päästäinen oli löytänyt tiensä halliin ja toi lisähaastetta etenkin lopputunnilla ottamiimme paikallamakuun harjoituksiin. Paikallamakuu oli pitkään yksi vaikeimmista liikkeistä meille, suorastaan tuskastuttava, koska Dave vaikutti huolestuneelta ja kovin halukkaalta nousemaan ja tulemaan "mamman" luokse.
Ahkera treenaaminen myös kotona ruokinnan yhteydessä (pitkähköjäkin aikoja saavat Magdan kanssa rinnakkain odottaa ruokakuppeja) on varmasti osaltaan auttanut. Luotan jo itsekin paremmin siihen, että Dave pysyy, ja lähes joka treeneissä käyn myös piilossa, treenaammepa sitten kotona, hallilla tai jossain ulkona - niin tälläkin kertaa.
Muita koirakkoja oli paikalla neljä, joten tilaa oli reilusti. Paikallamakuun rivissä koiria oli kolme, kaksi muuta treenasivat samalla antaen häiriötä Davelle ja kumppaneille tekemällä nouto- ja estehyppytreeniä.
Viikon tanssitreeneistä ja ageista luvassa raporttia myöhemmin; koiratanssin koreografia-asioissa ainakin on pohdintaa ihan oman kirjoituksensa aiheeksi.

Sisarukset Magda ja Rocky koirapuistossa, vaihteeksi mukana oli lelukin, ja sillä leikittiin yhdessä jahtausleikkejä.

Ei kommentteja: